Varför man tycker att nikotinpåsar är bättre än vanligt snus

Varför man gillar snus överhuvudtaget är för att man gillar känslan av att ha något under läppen och att man har en smak i munnen som man gillar. Vanlig snus med tobak har en gemensam nämnare och det är den speciella tunga smaken av tobak som man antingen gillar eller inte.

Allt fler söker sig till tobaksfri snus som har mildare smakprofiler där man slipper smaken av tobak. Det finns milda smaker men även starka som får det att kännas som en vinterstorm i munnen.
Ett speciellt märke som specialiserat sig inom många olika varianter på mint är Velo, dom har allt från söt mint med bärsmak till polar mint.

Att man slipper tobaksfläckar och missfärgningar på tänderna är helt klart fördelar med nikotinpåsar, när man öppnar en dosa så möts man av en frisk doft och vita påsar vilket är mycket trevligare än en traditionell snusupplevelse. Många klagar över doften när man öppnar en dosa snus med vanlig tobak. Vad sägs om en härlig doft av solmogna jordgubbar istället som 77 Strawberry erbjuder.

Det finns många spännande smaker som man aldrig annars skulle tänkt på när det gäller tobaksfritt snus. Eftersom den dominanta smaken av tobak skulle dolt dom flesta smakerna så har man helt andra förutsättningar numera när det gäller snus. Ett bra exempel på detta är Lyft London Flair som smakar gurka tillsammans med svartpeppar som är en överraskande bra smakprofil för snus. Det finns många fler spännande smaker och det tillkommer rätt ofta nya smaker som tål att utforskas.

Varje märke av snus har sina egna ståndpunkter och saker som dom vill lägga större tyngdpunkt på. Vissa tillverkare vill göra lite starkare snus rent nikotinmässigt och andra gör lite svagare och vill lägga sin energi på miljövänliga förpackningar. Om man inte tidigare prövat nikotinpåsar så bör man alltid kontrollera nikotinmängden så man inte får sig en obehaglig upplevelse. Det finns vissa märken som har ett nikotinvärde på 50 mg/g där en normal prilla ligger strax under 10 mg/g.