Minnen för livet

Dom flesta tar bilder digitalt med sina mobiltelefoner idag.
Alla mobiltelefoner har en inbyggd kamera idag med varierande kvalitet, oftast så är det små sensorer med stort antal pixlar som inte tar bättre bilder än en systemkamera med en fullstor sensor.

Det var vanligare förr att man inte hade tillgång till en kamera som var bra och det var inte ovanligt att man fick framkallade foton som var misslyckade och suddiga.
Att anlita en fotograf var vanligt när man ville ta porträttfoto som man ville ha förstorat och uppvisat på väggen, än idag så finns det fotografer med riktigt avancerad utrustning som tar mycket bättre bilder än dagens konsumtionsteknik.

För att ta ett passfoto eller bild till körkort så tog man sig till en fotograf då det inte fanns dagens möjligheter att ta bild på plats vid polisstationen. Det finns fortfarande tillfällen där det är populärt att anlita fotografer och det är lite mer specialiserade motiv som blir tagna då.

Att anlita bröllopsfotograf gör man för att få bra bilder och kunna spara minnet på ett dekorativt sätt då man ofta hänger upp en förstoring på väggen av sitt bröllopsfoto.
Andra motiv brukar vara bilder på sina husdjur eller andra tillställningar där man firar något eller någon.

Företag anlitar ofta fotografer för att kunna presentera sitt företag på ett bättre sätt via sin hemsida eller tryckt reklam, det är inte ovanligt att fotografer tillhandahåller en helhetslösning med tryck till utskick.

Att fotografera sina hundar är populärt för både privatpersoner och kennel där man vill ha bra bilder på sina husdjur. En djurfotograf som kan ta bra bilder ur rätt vinklar kan få många uppdrag.

Varför utrustningen en fotograf använder är bättre är för att dom använder linser med olika avstånd till kameran för att kunna utnyttja alla pixlarna vid bildtagning, en större sensor får in mer ljus och återger färger bättre.